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Microbe: Das Original mit Übersetzungshilfen

Easy-Reading-Ausgabe - Engl/dt
ISBN/EAN: 9783827417985
Umbreit-Nr.: 1159982

Sprache: Englisch
Umfang: XXII, 536 S., 186 farbige Illustr.
Format in cm: 3.2 x 27.5 x 20
Einband: gebundenes Buch

Erschienen am 21.09.2006
Auflage: 1/2006
€ 27,99
(inklusive MwSt.)
Nicht lieferbar
  • Zusatztext
    • Microbe, das neue "Easy-Reading"-Lehrbuch zur allgemeinen Mikrobiologie, ist eine aufregende Einführung in die Welt der Archäen, Bakterien, Pilze und Einzeller für Studierende der Bio-, Umwelt- und Ingenieurwissenschaften sowie der Medizin. Mit einem klaren ökologischen und evolutionäre Ansatz lädt Microbe seine Leser ein, an den aktuellen Fortschritten auf diesem Gebiet teilzunehmen. Herausgegeben von der "American Society of Microbiology" und geschrieben von prominenten Wissenschaftlern mit viel Erfahrung in Lehre und Forschung wird dieses Lehrbuch die Leser mit seinem lockeren, lesefreundlichen Stil und einzigartigen Konzept faszinieren. Microbe stellt die modernen Paradigmen der Mikrobiologie dar, alle Schlüsselkonzepte werden durch Beispiele veranschaulicht. Somit enthält es keine bloße Aneinanderreihung von Fakten, sondern ist ein gutes Lehrbuch im traditionellen Sinne, ein Text also, der vor allem zum Verstehen der Zusammenhänge und zur Prüfungsvorbereitung benutzt werden kann. Die Komplexität der medizinischen Mikrobiologie wird sowohl vom Standpunkt der Mikrobe wie auch aus der Sicht des menschlichen Wirtes darstellt. Das Werk ist in sieben Abschnitte unterteilt, die alle relevanten Informationen zum Studium der Mikroben umfassen (Lebensräume - Struktur und Funktion - Wachstum und Vererbung - Physiologie und Diversität - biologische Interaktionen). Jedes Kapitel endet mit einigen zum Nachdenken anregendne Fragen. Außerdem habe die Leser Zugang zu einer eigenen Internetseite (www.microbebook.org), die den Inhalt des Buches mit weiterführenden Informationen, Animationen und Videoclips vertieft. Symbole in der Marginalie des Textes verweisen auf den jeweils richtigen Link.
  • Kurztext
    • Spektrum Akademischer Verlag präsentiert hier ein erfolgreiches englischsprachiges Mikrobiologie-Werk, gleichzeitig aber auch einen völlig neuen Lehrbuchtyp, der speziell für die Studiensituation in deutschsprachigen Ländern konzipiert ist. Von Student(inn)en der Biowissenschaften, Biotechnologie und der Medizin wird heute erwartet, dass sie englische Literatur lesen und verstehen und schließlich auch Forschungsergebnisse auf Englisch kommunizieren können. Den Weg dorthin ebnet dieses Buch. In einem zusammen bietet es den Lesern: " den englischen Originaltext " deutsche Übersetzungshilfen in der Randspalte " Internetlinks für Deutschland, Österreich und die Schweiz " Icons in der Marginalie des Buches zu der Internetseite www.microbebook.org, die den Inhalt des Buches mit weiterführenden Informationen, Animationen und Videoclips vertieft. So ist ein neuer Lehrbuchtyp entstanden mit dem Namen: Easy Reading - Das Original mit Übersetzungshilfen Wesentlicher Zusatznutzen der "Easy Reading"-Ausgabe ist also, das Lesen des englischen Grundtextes zu erleichtern und in die spezielle Wissenschaftsterminologie einzuführen. Microbe, a new, general microbiology textbook is an exciting introduction to the world of microbes. With a distinct ecological and evolutionary orientation, Microbe invites readers to partake of the most current advances in the field. Written by prominent scientists with practical teaching, textbook writing, and research experience, this new textbook will engage students in the learning process with its clear, reader-friendly style and unique perspective of the field. Microbe is paradigm-driven rather than fact-driven. Key concepts are illustrated by inspiring examples that convey the excitement of the field. This is not a compendium of facts, but rather a textbook in the older, traditional sense: a book that can be used for studying rather than for looking up factual information. The book is divided into seven sections covering the most pertinent information related to the study of microbes, including microbial activity; structure and function; growth, inheritance, physiology, and diversity; and biological interactions. Each chapter concludes with though-provoking study questions, for which answers are listed in the back of the book. Moselio Schaechter was born in Italy, lived in Ecuador as a teen, and obtained his Ph.D. at the University of Pennsylvania. He spent most of his academic life at Tufts University School of Medicine and moved to San Diego in 1995. His research interests involved aspects of bacterial physiology, including growth rate regulation, membrane biology, and chromosome transactions. John L. Ingraham is a lifelong Californian, having been born, raised, and educated in Berkeley and having spent his academic career at the University of California, Davis. He studied aspects of bacterial physiology, including growth at low temperature, the malolactic fermentation, fusel oil formation, pyrimidine metabolism, and denitrification. Frederick C. Neidhardt was born in Philadelphia, majored in biology at Kenyon College in Ohio, and received his Ph.D. at Harvard University. He held academic posts at Harvard, Purdue University, and the University of Michigan. His research focused on catabolite repression, growth rate regulation, aminoacyl-tRNA synthetases, and heat shock and other global cell net-works.
  • Autorenportrait
    • Moselio Schaechter was born in Italy, lived in Ecuador as a teen, and obtained his Ph.D. at the University of Pennsylvania. He spent most of his academic life at Tufts University School of Medicine and moved to San Diego in 1995. His research interests involved aspects of bacterial physiology, including growth rate regulation, membrane biology, and chromosome transactions. His e-mail address is mschaech@sunstroke.sdsu.edu. John L. Ingraham is a lifelong Californian, having been born, raised, and educated in Berkeley and having spent his academic career at the University of California, Davis. He, too, studied aspects of bacterial physiology, including growth at low temperature, the malolactic fermentation, fusel oil formation, pyrimidine metabolism, and denitrification. His e-mail address is jingrahl@earthlink.net. Frederick C. Neidhardt was born in Philadelphia, majored in biology at Kenyon College in Ohio, and received his Ph.D. at Harvard University. He held academic posts at Harvard, Purdue University, and the University of Michigan. His research focused on catabolite repression, growth rate regulation, aminoacyl-tRNA synthetases, and heat shock and other global cell net-works. His e-mail address is fcneid@umich.edu. Each one of them has served as President of the American Society for Microbiology.